Onze ervaring

Onze verwachting

We hoopte dat het een stuk comfortabeler zou zijn dan de caravan. En dat is het zeker! Ook al is het Tiny house officieel gekeurd als caravan. Het voelt als een huis. Geen vocht meer, een normale keuken en douche, heerlijk!

Wat de kosten betreft, na de bouw zeiden we tegen elkaar, “ieder jaar dat we hier in wonen scheelt een jaar huur”. Onze huur in Haarlem bedroeg €8.500,- per jaar. Als we hier 3 jaar in wonen, hebben we het huisje eruit. Want we hebben het huisje uiteindelijk voor €25.000 euro gebouwd. Inmiddels wonen we er al 7 jaar met veel plezier! We hebben onze verwachtingen ruim overtroffen.

 

 

Huidige situatie in 2023

Op dit moment wonen we midden in de natuur en op ons werk. We hebben veel geluk gehad met de mogelijkheid om werk en wonen te kunnen combineren. Want een plek vinden met een Tiny house blijft lastig. Ons werk is het beheren van een vakantie park met 30 Tiny houses. Dit doen we met veel plezier!

 

Tiny wonen

Wonen in een Tiny House is bijna een levensstijl. Als we nu door een winkelcentrum lopen is de drang om dingen te kopen er nauwelijks. Waar moeten we het immers laten?

 

Ook is het belangrijk dat alles een vaste plek heeft. Opruimen is zo gebeurd, maar het is ook veel sneller een bende in zo’n kleine ruimte. Wel waren we hier al aardig aan gewend door de caravan.

 

In de winter is het wonen meer intensief. Als het huisje continu gesloten is met de gordijnen dicht, voelt het een stuk kleiner. In de zomer daar in tegen voelt ons huisje bijna als een normale woning. Gelukkig hebben we een oplossing voor de donkere dagen. We doen seizoens werk en reizen in de winter!