Foto en video blog

 

 

Weer met open armen ontvangen op camping De Klepperstee

15-04-2017


Drie maanden hebben we in een camper door Nieuw Zeeland gereisd. We hebben een geweldige tijd gehad en weer veel avonturen beleeft. Ons Tiny House hebben we dus drie maanden in de steek gelaten. Spannend want het kan spoken in de winter maanden in Nederland. Het huisje is op zijn plek blijven staan en dus flink bloot gesteld aan het Nederlandse winter weer. Halverwege maart hebben we ons Tiny House weer opgezocht. Het is echt een top huis! Behalve het vloertje voor de voordeur was er niks kapot. We hebben geen lekkages gehad, geen schimmel of kapotte apparatuur. Het huisje staat echt als een huis! Wel hebben we het opnieuw gebeitst en de boeiboorden en windveren voorzien van een vers likje verf. Zodat het huisje er weer als nieuw uit ziet. Ook de nieuwe accu's werken super. Toch zijn we wel een stuk zuiniger met de stroom. Vorig jaar hebben we de accu's een paar keer helemaal leeg gehad. We hadden het idee dat de werking daarna vele malen minder was. Nu hebben we nieuwe. Het streven is om ze niet onder de 70% te laten komen en ze minimaal 1 keer in de week op 14,4V te hebben. Hopen dat ze het dan komende herfst beter volhouden.

De herfst maanden

15-10-2016


We wonen nu een half jaar in ons huisje en alles bevalt nog steeds ontzettend goed! Het is toch afwachten en ervaren of alles ook in het 'dagelijks leven' wel goed functioneert en bevalt. Maar dat doet het! Wat is het fijn om een mooie eigen badkamer te hebben! We genieten nog steeds met volle teugen van ons huisje, ook tijdens de wat koudere herfst maanden was het goed vertoeven. Als we de kachel aan doen is het in 10 minuten warm. Wel merken we aan de elektriciteit dat de dagen korter worden. We hebben heel zuinig moeten doen om het te kunnen redden met 2 panelen. Komende winter gaan we weer een paar maanden op reis. Zouden we dit niet doen en in het huisje blijven, dan hadden we onze zonnepanelen set moeten uitbreiden. Dit kunnen we altijd volgend jaar nog doen. We hebben wel grotere accu's aangeschaft, voor een grotere buffer tijdens de grijze herfst dagen. De service van Aqua Solar was weer super! Qua media is het rustiger op het moment. Al zijn ze afgelopen week nog wel langs geweest van het programma 'Nederland Verhuist'. Dus misschien komen we over een half jaar nog een extra keer op tv.  

 

img_2083

IMG_1790

 

 

We hebben weer elektra!

27-06-2016


In mijn vorige post schreef ik dat we het huisje zouden gaan verplaatsen, zodat we niet meer in de schaduw staan. Maar de mini verhuizing heeft niet plaats gevonden. Het bleek dat de boom waaronder we stonden ziek was. Er zaten verschillende zwarte vlekken op de stam. In plaats van het huisje te verplaatsen is de boom gekapt en hebben we er een mooi stoeltje voor terug gekregen! Met onze zonnepanelen systeem was gelukkig niks mis. Zolang je er maar voor zorgt dat ze in de zon staan. 

 

 

Een Bubbli foto van ons Tiny House!

06-06-2016


We hebben al een tijdje niks meer gepost. Dat komt onder andere omdat we weer met andere dingen bezig zijn. Martijn met de kiteschool bij Eurofun en ik met kiteles geven en werk zoeken voor wat extra uren. (Dat laatste is inmiddels gelukt!) Het huisje bevalt nog steeds goed! Harde regen en wind zijn allemaal geen probleem. Wel ging het een stuk slechter met de zonnepanelen. We hebben ons Tiny House te veel onder een boom gezet. En deze staat nu in bloei. Het resultaat; er komt nu maar 25% van de stroom binnen. Daar redden we het niet mee op een bewolkte dag.... Maar gelukkig krijgen we alle hulp hier op de camping! Waarschijnlijk zetten we ons huisje van de week iets naar voren. Zodat we niet meer onder de boom staan. 

Voor iedereen die nog niet bij ons op bezoek is geweest. We hebben een 360 graden foto van ons huisje gemaakt. Eentje aan de binnen kant en eentje van buiten af. Zo kan je een kijkje nemen zonder helemaal naar Ouddorp te hoeven ;-). Klik weer op de foto hiernaast om de bubbels te bekijken.

 FullSizeRender

klokhuislogo

"Klokhuis" was hier!

25-04-2016


We wonen al weer 2 weken in ons Tiny House. Het bevalt nog steeds goed!! Wat is het fijn om 's ochtends gewoon naar de wc te kunnen en niet eerst naar het toilet gebouw te hoeven rennen. (de wc stinkt trouwens echt niet) Alles werkt ook. De accu's van de zonnepanelen zijn nog niet onder de 70% gekomen. Zelfs niet met het maken van een lasagne in de oven! Ook is het echt fijn om een gewone keuken te hebben. Klokhuis had ons een maand geleden al benaderd, maar wilde pas filmen als we er echt woonde. Omdat nu alles een plekje heeft in ons huisje zijn ze vandaag de hele dag wezen filmen! Het was een erg leuke dag. De datum van de uitzending is nog niet bekent, dat kan ook nog zeker een half jaar duren. Klik op het logo voor de foto's

Verhuizing Tiny House naar Ouddorp

14-04-2016


Ik schrijf dit vanaf het bureautje in ons Tiny House, Martijn is ondertussen nog wat aan het klussen. Ons Tiny House heeft de reis naar Ouddorp doorstaan! Het was een spannende dag, dat zeker. Maar het huisje ligt zo stabiel op de weg, dat alles eigenlijk op rolletjes is verlopen. Bij deze wil ik iedereen die ons hierbij geholpen heeft, nogmaals bedanken! Inmiddels hebben we de eerste nachten in het Tiny House geslapen. We zijn druk bezig met het inruimen en verhelpen van kleine kinderziektes. Haal nooit zomaar je accu's los.... Gelukkig is het ons tot nu toe goed gelukt om alle problemen ook gelijk weer op te lossen. 

 

                                     Klik hier voor alle foto's

 

Keuring RDW

06-04-2016


 Wat een spannende dag vandaag. Het huisje helemaal klaar maken voor het vervoer. Vandaag voor het eerst de snelweg op met ons Tiny Huisje. Zou die het houden? Om de spanning extra groot te maken was onze chauffeur een half uur te laat. Ook de wind begon op te steken. Zeker tot een windkracht 5. Maar alles is goed gegaan. Hij lag goed op de weg! Het huisje is officieel gekeurd. Aanpassing bovenbouw is succesvol!!

Net klaar met de bouw, dus tijd om te wegen

04-04-2016


Het was een spannende dag. Natuurlijk hebben we geprobeerd het huisje zo licht mogelijk te bouwen en alles zoveel mogelijk te wegen. Maar omdat we het in zo'n korte tijd wilde bouwen, schoot het wegen er nog wel eens bij in. Met als eind resultaat dat we niet meer hadden dan een grove schatting.... Een aanhanger mag niet meer wegen dan 3500kg, dus dat was ons doel.

Filmbeelden vanaf 15 februari

01-04-2016


 Het huisje is zo'n beetje af. We zijn nu alleen nog kleine dingetjes aan het afronden. Super blij! Want we hebben het dus gehaald. Als het weer mee zit rijden we 10 april naar Ouddorp. Omdat nu de druk eraf is, hadden we even de tijd om weer wat video beelden te monteren.

Laatste loodjes

27-03-2016


De binnenkant van het huisje is hard gegaan de afgelopen paar dagen. Ze zeggen altijd 'de laatste loodjes zijn het zwaarst' en we zijn ook dood op, op dit moment. Maar iets afwerken waar je zolang aan gewerkt hebt, is gelukkig ook heel leuk om te doen! De zonnen-panelen liggen op het dak en zijn aangesloten. Van de week hebben we de elektra en het water getest. Alles doet het! We hebben een keuken, trap en bank. En gisteravond om 23:00 uur zat ook eindelijk de vloer erin. We lopen regelmatig in een wetsuit tijdens de zomer, dus de wanden zijn gesaust met verf die we schoon kunnen schrobben! Bijna klaar dus, maar nog steeds veel te doen...

 

                                                            Klik hier voor de foto's

Laatste 2 weken.....

15-03-2016


 We wachten nog op 1 dakpan-plaat en de nok. Toch in de bestelling een paar foutjes. Verder is op wat schilderwerk na, het huisje aan de buitenkant af!! Inmiddels zijn we volop bezig met de binnenkant van het huisje. De bank is af, de trap halverwege en de onderdelen voor de keuken liggen klaar. De binnenkant kan dus heel snel gaan. Al duurt alles altijd langer dan verwacht... 

Foto's afwerking buitenkant

06-03-2016


 Op dit moment zijn we het huisje aan de buitenkant aan het afwerken. Alle Red Cedar schroten zitten er op, en ook de singels aan de achterkant. Morgen gaan we weer verder met het dak. Aan de voorkant zitten de dakpan-platen er al op. Verder het ontwerp van de bank uitgewerkt en materialen gehaald. We beginnen dus al aan de inrichting!

 

 

 

 

 

 

Foto's: "Afwerking buitenkant"

 

 

 

 

                  3de foto update 21-02-2016        

Laatste bouw foto's

21-02-2016


 Ons seizoenswerk gaat weer bijna van start. Dus we beginnen haast te krijgen. Afgelopen anderhalve week zijn we dus ook 's avonds door gaan werken. Hopen dat alles op tijd af komt. Hierbij een paar laatste foto's. Inmiddels zitten onze tuindeuren erin. En ook de wanden beginnen vorm te krijgen nu de isolatie op zijn plek zit!

Tiny House update!

14-02-2016


 De afgelopen 2 weken zijn we met het plaatsen van de kozijnen, afwerking wanden, de dakkapel en de elektra bezig geweest. Als dit alles af is kunnen de schroten en dakpan-platen erop en begint het langzaam het uiteindelijke uiterlijk te krijgen.

 

 

 

 

Bouw foto's 2de ronde        

2de ronde bouwfoto's

03-02-2016


 Inmiddels zijn de kozijnen klaar! Afgelopen maandag konden we ze ophalen. De eerste drie hebben we al geplaatst. Ook zijn dinsdag de zonnepanelen binnen gekomen. Het huisje blijft snel groeien! Bij deze onze laatste foto's

Het dak

24-01-2016


 We blijven door bouwen! Inmiddels zitten de sporen van het dak met de populieren dak platen erop. Morgen beginnen we aan de dakkapel.

 

 

 

 

 

Bouw foto's

Bouw foto's

20-01-2016


 Naast het filmen maken we ook regelmatig foto's. Bij deze een paar van onze kiekjes van de afgelopen maand. Het hoogst punt is bereikt!

Wanden

10-01-2016


 Onze bestelling van het Red Cedar is nog onderweg. Met het gevolg dat ook de kozijnen er later zijn. We hebben nu de eerste 3 wanden staan, voor zover we ze konden maken. De grote van het huisje is nu echt al een beetje zichtbaar!

De vloer

03-01-2016


 De fundering van ons Tiny House is af!

Werkplek maken

22-12-2015


 In de afgelopen dagen hebben we een hoek van een schuur omgetoverd tot 'tiny house werkplek'.

Trailer

16-12-2015


 Algelopen week hebben we de trailer opgehaald. We kunnen nu officieel beginnen met bouwen! Het is een trailer van Salaho. Een plateauwagen met de afmetingen 6,30m bij 2,10m.